#Kemia100 kertoo Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi 100 tarinaa siitä, mitä hauskaa ja hyödyllistä kemia, kemian keksinnöt ja kemianteollisuudessa työskentelevät ovat tuoneet suomalaisten elämään.

Kaasuseos pitää lihan punaisena

#Kemia100 | 08.06.2017

Elintarvikkeiden säilyvyyttä ja ulkonäköä voidaan parantaa poistamalla pakkauksesta ensin ilma ja korvaamalla se halutulla kaasuseoksella.

Käytetyimpiä kaasuseoksia ovat hiilidioksidin ja typen seokset. Hiilidioksidin happamuus pienentää mikrobien kasvumahdollisuuksia. Reagoimaton typpi toimii seoksessa pohjakaasuna. Lihan punaisen värin säilyttämiseksi käytetään myös hiilidioksidin ja hapen seosta.

(Valokuva: Matti Remes) 

Katso myös
Uutiset | 24.05.2019

Neste ja VTT vahvistavat investointikumppanuuttaan

Uutiset | 26.04.2019

​Kiillon uudet verkkosivut avattu – kaikki tieto yhdessä osoitteessa

Uutiset | 10.04.2019

Teknologiapalkinto - 50 000 euroa tekniikan edistäjälle

Uutiset | 10.04.2019

Anu Hopian yleisöluento Porissa 10.4.: Kemiaa keittiössä