#Kemia100 kertoo Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi 100 tarinaa siitä, mitä hauskaa ja hyödyllistä kemia, kemian keksinnöt ja kemianteollisuudessa työskentelevät ovat tuoneet suomalaisten elämään.

Kaasuseos pitää lihan punaisena

#Kemia100 | 08.06.2017

Elintarvikkeiden säilyvyyttä ja ulkonäköä voidaan parantaa poistamalla pakkauksesta ensin ilma ja korvaamalla se halutulla kaasuseoksella.

Käytetyimpiä kaasuseoksia ovat hiilidioksidin ja typen seokset. Hiilidioksidin happamuus pienentää mikrobien kasvumahdollisuuksia. Reagoimaton typpi toimii seoksessa pohjakaasuna. Lihan punaisen värin säilyttämiseksi käytetään myös hiilidioksidin ja hapen seosta.

(Valokuva: Matti Remes) 

Katso myös
Uutiset | 04.12.2018

Kemian professori Janne Laine Aalto-yliopiston innovaatioista vastaavaksi vararehtoriksi

Uutiset | 27.11.2018

Slush lähestyy - Bayer ja BASF partnereina

Blogit | 16.11.2018

Susanna Aaltonen: Mitä, jos kyse on ihan perusasioista?

Uutiset | 13.11.2018

Tieteen päivät Helsingissä 9.-13.1.2019

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi