#Kemia100 kertoo Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi 100 tarinaa siitä, mitä hauskaa ja hyödyllistä kemia, kemian keksinnöt ja kemianteollisuudessa työskentelevät ovat tuoneet suomalaisten elämään.

Elintarvikekemistiltä hittituote

#Kemia100 | 27.03.2017

Elintarvikekemisti Reetta Kivelä kehitti kaurasta ja pavuista nyhtökauran.

Harva suomalainen elintarvikeinnovaatio on saanut yhtä paljon julkisuutta kuin kaurasta ja pavuista valmistettu nyhtökaura. Sitä on kehittänyt elintarvikekemisti Reetta Kivelä, joka oli tutkinut kauran beetaglukaania ja sen prosessointia.

Nyhtökauran korkea proteiinipitoisuus tulee kauran ja pavun yhdistelmästä. Ominaisuuksiensa ansiosta nyhtökaura sopii korvaamaan ruuissa esimerkiksi jauhelihaa. Uutuustuotteen menestys on lisännyt myös muiden kasviproteiinituotteiden suosiota.

(Valokuva:Gold&Green Foods/Katri Kapanen)

Katso myös
Uutiset | 04.12.2018

Kemian professori Janne Laine Aalto-yliopiston innovaatioista vastaavaksi vararehtoriksi

Uutiset | 27.11.2018

Slush lähestyy - Bayer ja BASF partnereina

Blogit | 16.11.2018

Susanna Aaltonen: Mitä, jos kyse on ihan perusasioista?

Uutiset | 13.11.2018

Tieteen päivät Helsingissä 9.-13.1.2019

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi