#Kemia100 kertoo Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi 100 tarinaa siitä, mitä hauskaa ja hyödyllistä kemia, kemian keksinnöt ja kemianteollisuudessa työskentelevät ovat tuoneet suomalaisten elämään.

Elintarvikekemistiltä hittituote

#Kemia100 | 27.03.2017

Elintarvikekemisti Reetta Kivelä kehitti kaurasta ja pavuista nyhtökauran.

Harva suomalainen elintarvikeinnovaatio on saanut yhtä paljon julkisuutta kuin kaurasta ja pavuista valmistettu nyhtökaura. Sitä on kehittänyt elintarvikekemisti Reetta Kivelä, joka oli tutkinut kauran beetaglukaania ja sen prosessointia.

Nyhtökauran korkea proteiinipitoisuus tulee kauran ja pavun yhdistelmästä. Ominaisuuksiensa ansiosta nyhtökaura sopii korvaamaan ruuissa esimerkiksi jauhelihaa. Uutuustuotteen menestys on lisännyt myös muiden kasviproteiinituotteiden suosiota.

(Valokuva:Gold&Green Foods/Katri Kapanen)

Katso myös
Uutiset | 26.04.2019

​Kiillon uudet verkkosivut avattu – kaikki tieto yhdessä osoitteessa

Uutiset | 10.04.2019

Teknologiapalkinto - 50 000 euroa tekniikan edistäjälle

Uutiset | 10.04.2019

Anu Hopian yleisöluento Porissa 10.4.: Kemiaa keittiössä

Uutiset | 09.04.2019

Vuoden 2020 Millennium-teknologiapalkinnon haku käynnissä