Rulis Heidari: Kesätöissä Kemira Chemicals Oy:llä

Kesä kemiassa -blogit | 17.06.2019

Olen Rulis ja toimin kesätyöntekijänä Kemiran Äetsän toimipaikalla Vesikemian osastolla.

Kemira on maailmanlaajuisesti toimiva suomalainen pörssiyhtiö, joka tuottaa teollisuuskemikaaleja, kuten paperi- ja selluteollisuuden, vedenpuhdistuksen ja öljy- ja kaivosteollisuuden tarvitsemia kemikaaleja. Kemira Chemicals Oy on Kemiran tytäryhtiö, joka toimii Joutsenossa, Äetsällä ja Kuusankoskella. Äetsän tehtaalla valmistetaan muun muassa natriumkloraattia (NaClO3), natriumboorihydridia (NaBH4) ja polyalumiinihydroksikloridia.

Kiinnostuin alun perin Kemirasta, kun siellä kesätöissä työskennelleet koulukaverini kehuivat työpaikkaa. Hain Kemiralle aiemminkin töihin, mutta pääsin vasta tänä kesänä kesätöihin. Päästyäni hakuprosessissa jatkoon, minut kutsuttiin videohaastatteluun, jonka jälkeen varsinaiseen haastatteluun ja minut valittiin.

Työskentelen prosessimiehenä Kemiran Äetsän vesikemikaalitehtaalla, jossa valmistetaan PAX-vedenkäsittelykemikaaleja. PAX-tuotteita käytetään juomaveden valmistamisessa, teollisuuden prosessivesien puhdistamisessa ja uudelleenkäytössä. Vastuullisuus, turvallisuus ja velvollisuus tapaturmien ja onnettomuuksien estäminen ovat keskeistä tehdastyöskentelyssä vesikemikaalitehtaalla.

Työtehtäviini on kuulunut PAX-tuotteiden valmistus reaktoreissa ja pitkälti automatisoituneiden prosessien valvonta. Olen oppinut paljon uusia asioita työskentelystä ja tuotantoprosessista vesikemikaalin osastolla. Parasta työssä ovat olleet mukavat työkaverit, itsenäinen ja vastuullinen työ.

Materiaalitekniikka on monimuotoinen ja laaja ala, joka on mukana teollisuuden ja arjen eri toiminnassa. Valmistuin aikanaan kemiantekniikan insinööriksi, tein välissä töitä ja jatkoin maisterivaiheen opinnot Tampereen yliopistossa materiaalitekniikan parissa. Luen pääaineena materiaalikemiaa, joka on vahvasti matematiikan, fysiikan ja kemian painotteinen. Kesätöihin Kemiralle oli helppo valinta, sillä yrityksen asiantuntemuksessa ja sovellusosaamisessa materiaalikemia on mukana. 

Rulis Heidari,
Kemira

Katso myös
Kannanotot | 10.12.2019

Lausunto: Laboratorio- ja mittausalan ammattitutkinnon laboratoriotyön osaamisalan tutkintonimike

Tiedotteet | 24.11.2019

Lakonuhat rapauttavat kilpailukykyä

Uutiset | 14.11.2019

Reilu Teko-säkkejä kerättiin ennätysmäärä - rahat 4H-liitolle

Blogit | 11.11.2019

Riitta Juvonen: Digiosaamisen kehittäminen on kaikkien tehtävä