Tarinoita neuvottelukulttuurista - kilpailu   

Kemianteollisuus, Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro haluavat nostaa erityisesti yhteistyön ja neuvottelukulttuurin merkitystä paikallisen sopimisen edistämisessä. Hyvät kokemukset paikallisesta sopimisesta kannustavat ideoimaan yhdessä ja löytämään työpaikan kannalta parhaita ratkaisuja. Hyvistä käytännöistä voivat myös muut oppia.

Osallistu kilpailuun kertomalla hyviä esimerkkejä paikalliseen sopimiseen liittyvästä työpaikan neuvottelukulttuurista. Kilpailuun voitte osallistua kertomalla tarinan yhdessä (työnantaja ja henkilöstön edustaja) tai yksin, tai ryhmänä.  Muoto on vapaa (esim. podcast, video, kuva, kirjoitettu tarina). Pyydä aina lupa kuvaamiseen. Tarinoita julkaistaan esimerkiksi liittojen nettisivuilla ja gaalaillassa. Lisäksi niitä hyödynnetään paikallisen sopimisen kehittämisessä toimialalla.

Julkaistut tarinat palkitaan. Lisäksi parhaat työpaikan neuvotteluosapuolten yhdessä kertomat tarinat palkitaan 7.9.2022 pidettävässä gaalaillassa Kirkkonummella.

Tulosta esite tästä ja jaa työpaikallasi.

Lähettäkää tarinanne 30.8.2022 mennessä jollekin seuraavista:

Jaana Neuvonen, Kemianteollisuus ry [email protected]

Taru Reinikainen, Ammattiliitto Pro ry [email protected]

Mari Tuomaala, teollisuusliitto ry [email protected]

 

Onnea kilpailuun!

Katso inspiraatioksi stand up-koomikko Heikki Viljan video (ProTV Vimeossa) 

 

 

 

Yhteistyön tasomittari – ota hyödyt irti

Hyvien tarinoiden lähettämisen lisäksi haluamme kannustaa työpaikoilla osapuolia keskustelemaan yhteistyön vahvuuksista ja kehittämiskohteista.  Tätä varten Kemianteollisuus ry ja Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät toimihenkilöt YTN ry ovat yhdessä kehittäneet yhteistyön tasomittarin hyödyntäen pitkää kokemustaan sekä muilta aloilta saatuja esimerkkejä vastaavista mittareista. Tasomittarin tuloksia voidaan käyttää hyväksi työpaikoilla toteutettavissa keskusteluissa.

Mittaus voidaan tehdä työnantajien ja henkilöstön edustajille tai laajemmalle joukolle. Suosittelemme toteuttamaan kyselyn laajempana. Yhteistyön tasomittarin teemoina ovat toimintaympäristö, luottamus, osaaminen ja työhyvinvointi. Jokaisessa teemassa on kahdeksan väittämää. Tasomittari auttaa siihen, että yrityksissä hahmotetaan eri yhteistyön osa-alueilla missä ovat vahvuudet ja kehittämiskohteet. Mittari toimii keskustelun välineenä, eikä sen tarkoituksena ole antaa arvosanaa työpaikan yhteistyön tasosta oli se mikä tahansa. Toivomme, että tasomittarin tulokset toimivat ennen kaikkea keskustelun avaajana myös paikallisen sopimisen kehittämisessä.

Mittari löytyy sekä Kemianteollisuuden että Ammattiliitto Pron kotisivuilta. Yhteistyön tasomittauksen voi tehdä osoitteessa  https://link.webropolsurveys.com/S/08B7F0B498204AA8

HUOM! Kyselyn viimeisellä sivulla on lähetä-painike. Sitä painamalla kyselyn tiedot siirtyvät kyselyjärjestelmään. Samalla käyttäjä siirtyy yhteenveto-sivulle, jonka voi tulostaa tai tallentaa pdf-muodossa. Erillistä ilmoitusta kyselyn tallentumisesta ei tule.

Ohjeet mittarin käyttöön löytyvät tästä. 

Lisätietoja neuvottelukulttuuria sekä positiivista yhteishenkeä koskevasta kilpailusta ja yhteistyön tasomittarista antavat liittojen edustajat:

Kemianteollisuus ry
Jaana Neuvonen, [email protected], puh. 040 580 3447
Mikko Saarinen, [email protected], puh. 050 494 3712

Ammattiliitto Pro ry
Taru Reinikainen, [email protected], puh. 050 581 4371