Koulutuspolut: Missä kemiaa voi opiskella?

Kemiaa ja sitä soveltavaa tekniikkaa voi opiskella lukuisissa oppilaitoksissa ympäri Suomea. Lista on suuntaa-antava eikä tieto ole kaikenkattavaa. Opiskelutarinoita alaltamme löydät www.maailmaamuuttaviatoita.fi -sivustoltamme täältä.

2.asteen koulutus

Ammatillinen perustutkinto

Prosessi-, kemian- ja materiaalitekniikan opintoala (sisältäen mm. laboratorioalan perustutkinto, prosessiteollisuuden perustutkinto, muovi- ja kumitekniikan perustutkinto, pintakäsittelyalan perustutkinto, veneenrakennuksen perustutkinto, verhoilu- ja sisustusalan perustutkinto) 

Ammatti- tai erikoisammattitutkinto

Prosessi-, kemian- ja materiaalitekniikan opintoala (sisältäen mm. Kemianteollisuuden ammattitutkinto, Kemianteollisuuden erikoisammattitutkinto, Kumialan ammattitutkinto, Lasikeraamisen alan ammattitutkinto, Maalarimestarin erikoisammattitutkinto, Maalarin ammattitutkinto, Muovimekaanikon ammattitutkinto, Muovitekniikan erikoisammattitutkinto, Teollisen pintakäsittelijän ammattitutkinto, Veneenrakennusalan ammattitutkinto, Veneenrakennusalan erikoisammattitutkinto) 

Korkeakoulutus                      

Yliopisto

Luonnontieteiden ala (Sisältäen mm. Kemia, biokemia, molekyylibiotieteet, kemian aineenopettajan koulutus, elintarviketieteet)

Tekniikan ala (Sisältäen mm. kemiantekniikka, biotekniikka, prosessitekniikka, ympäristötekniikka, energiatekniikka, bioinformatiikka) 

Ammattikorkeakoulu   

Insinööri (AMK), Prosessi- ja materiaalitekniikka, laboratoriotekniikka 

Laboratorioanalyytikko (AMK) 

Ympäristösuunnittelija (AMK)