Hyvää huomista -yhteistyö

Hyvinvointi työpaikoilla on koko kemianteollisuuden yhteinen asia. Hyvää huomista on kemianteollisuuden työmarkkinajärjestöjen Kemianteollisuus ry, TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry yhteinen työhyvinvointihanke.

Hankkeen tavoitteena on edistää työhyvinvointia, kehittää osaamista, pidentää työuria, vähentää sairastavuutta ja lisätä tuottavuutta. Hankkeessa luodaan toimintamalleja ja työkaluja, jaetaan tietoa ja verkostoidutaan. Tuloksia seurataan yritys- ja toimialatasolla. Hyvää huomista käynnistettiin vuonna 2010.

Vuosina 2011-2012 toteutettiin noin kolmekymmentä yritysprojektia ja luotiin työhyvinvoinnin kehittämisen malli. Esimerkkejä yritysprojekteista löydät täältä. Yritysten käyttöön on myös tuotettu Varhaisen välittämisen opas, jonka pohjalta yritykset voivat luoda oman varhaisen välittämisen toimintamallin. Vuosina 2014-2016 hankkeen teemoina olivat työyhteisötaidot ja johtaminen. Yrityksille kehitteillä olevat työkalut käsittelevät työntekijöiden sisäistä motivaatiota, työhyvinvoinnin itsearviointia ja mittaamista

Syksyllä 2015 Hyvää huomista  -hanke sai kansainvälisen tunnustuksen, kun työmme Suomen kemianteollisuuden hyvinvoinnin hyväksi palkittiin kansainvälisessä Responsible Care Awards 2015 –kilpailussa. Hankkeen yhteistyökumppanit saivat hyvien tulosten lisäksi erityistä kiitosta alan työmarkkinajärjestöjen saumattomasta yhteistyöstä.

Yhteistyön tavoitteena on, että Kemianteollisuus olisi työhyvinvoinnissa Suomen paras toimiala vuonna 2020.

Lue lisää Hyvää huomista-hankkeen kotisivulla.

Riitta Juvonen
Johtava asiantuntija, Työhyvinvointi ja uudistuminen (osa-aikaisella opintovapaalla)
DI

+358 40 515 7107

riitta.juvonen­@kemianteollisuus.fi