Kemianteollisuus ry:n organisaatio

Kemianteollisuus ry:n organisaatio

Kemianteollisuus ry:ssä päätösvaltaa käyttävät sen jäsenet liiton kokouksessa (kevät- ja syyskokous). Kemianteollisuus ry:n asioita hoitavat hallitus, sen työvaliokunta sekä toimitusjohtaja ja Kemianteollisuus ry:n toimisto.

Kemianteollisuus ry:llä on valiokuntia, jotka tukevat Kemianteollisuus ry:n edunvalvontatyötä ja tuovat siihen yritysten asiantuntemuksen. Valiokunnissa on mukana myös Kemianteollisuus ry:n jäsenliittoja, yliopistoja ja tutkimuslaitoksia sekä muita taustayhteisöjä.

Kemianteollisuus ry:n toimisto on organisoitu toiminta-alueittain kolmeen osaan: Työelämä, Vastuullisuus ja Vaikuttaminen.

Kemianteollisuus ry:llä on 13 jäsen-, yhteistyö- ja sopimusjärjestöä. Sen kanssa järjestörakenteellisesti tai toiminnallisesti integroituneina toimivat Kasvinsuojeluteollisuus ry, Kenkä- ja Nahkateollisuus ry, Kultaseppien Työnantajaliitto ry, Kumiteollisuus ry, Lasikeraaminen teollisuus LT ry, Lääketeollisuus ry, Muoviteollisuus ry, Suomen Bioteollisuus ry, Teknokemian Yhdistys ry, Veneteollisuuden Työnantajat ry, Väriteollisuusyhdistys ry, Ympäristöteollisuus- ja palvelut YTP ry ja Öljytuote ry.