Merkittävä genomitietoon perustuva tutkimusinvestointi Suomeen

Uutiset | 19.12.2017

FinnGen-tutkimuksessa hyödynnetään suomalaisten biopankkien keräämiä verinäytteitä. Tutkimushankkeen arvioidaan kestävän kuusi vuotta ja sen budjetti on lähes 60 miljoonaa euroa. Hankkeen rahoittavat Tekes ja kansainväliset lääkeyhtiöt.

Suomessa on käynnistynyt anutlaatuinen tutkimushanke FinnGen, jonka avulla pyritään ymmärtämään aiempaa paremmin sairauksien syitä ja mahdollisia hoitomuotoja. FinnGen-tutkimusta rahoittavat Tekes 20 miljoonalla eurolla ja kansainväliset lääkeyhtiöt AbbVie, AstraZeneca, Biogen, Celgene, Genentech, osa Roche-yhtymää, MSD ja Pfizer yhteensä jopa 39 miljoonalla eurolla. Hankkeen pääkoordinaattori on Helsingin yliopiston Suomen molekyylilääketieteen instituutti FIMM.

FinnGen-tutkimuksessa hyödynnetään suomalaisten biopankkien keräämiä verinäytteitä. Tavoitteena on saada mukaan 500 000 suomalaista. Vastaavan kokoluokan tutkimuksia on maailmassa vain muutama. 

FIMMin tiedotteessa Helsingin Biopankin johtaja Kimmo Pitkänen sanoo Suomessa olevan poikkeuksellisen hyvät edellytykset tämänkaltaiselle suurelle tutkimukselle. FinnGen-tutkimus voi myös vahvistaa Suomen yritystoimintaa ja terveysinnovaatioita. 

Lue lisää FIMMin tiedotteessa. 

Katso myös
Uutiset | 28.06.2018

Kansallinen SusChem teknologia-alusta on perustettu Suomeen

Uutiset | 31.05.2018

Teknos kehittää myös pakkauspinnoitteita

Uutiset | 29.05.2018

ChemBio 2019 tuo Helsinkiin kemian nobelisteja

Uutiset | 14.05.2018

Tieteen tekijöissä Olli Törmäkangas: Eturauhassyöpään löytyi lupaava lääke

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi