Kemianteollisuuden luonnos verohallinnon ohjeeksi polttoaineiden verottomuudesta

Kannanotot | 24.08.2017

Kemianteollisuus ry kiittää Verohallintoa mahdollisuudesta antaa lausunto luonnoksesta polttoaineiden verottomuutta teollisuuskäytössä koskevaksi verohallinnon ohjeeksi. Kiinnitimme huomiota ohjeistuksen seuraaviin kohtiin:

  • Kohta 1.1. Raaka-ainekäyttö. Toisen kappaleen lopussa mainitaan ”…sekä valmistusprosessissa syntyneiden jätekaasujen poltto soihdussa”. Tämän kohdan tulisi sisältää myös pilottituotannon kaasut, joista nyt joudutaan maksamaan veroa. Niiden tulisi jatkossa olla verovapaita.

  • Kohta 1.3. Käyttö välittömässä ensikäytössä. Välittömän ensikäytön tulkitseminen niin, että polttoaineen palaessa syntyvän liekin tai savukaasun tulee kosketettaa valmistettavaa tuotetta jossakin tuotteen valmistusvaiheessa, on kemianteollisuuden kannalta huono ja kilpailukykyä heikentävä. Kemianteollisuudessa on runsaasti prosesseja (eli tuotteen valmistusta), joka tapahtuakseen vaatii lämmitystä siten, että liekki ei missään nimessä voi koskettaa tuotetta. Tämä tulkinta tulisi muuttaa sellaiseksi, joka takaa polttoaineiden verovapauden myös näissä prosesseissa.

 

Ystävällisin terveisin

KEMIANTEOLLISUUS RY
Sami Nikander
johtaja

Katso myös
Uutiset | 15.06.2018

AEL:n palkittu työturvallisuuden koulutusmalli on moderni tapa oppia

Uutiset | 14.06.2018

Helsinki Chemicals Forum 14.-15.6.2018

Kesä kemiassa -blogit | 14.06.2018

Eveliina Kunttu: Kesäkatalyytti kumin maailmassa

Uutiset | 12.06.2018

AEL:n työturvallisuuskoulutuksen malli palkittiin Opetushallituksen kilpailussa

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi