Siirry sivun sisältöön
Siirry hakuun


Responsible Care – kestävän kehityksen ohjelma  

Kemianteollisuuden kansainvälinen Responsible Care -ohjelma on teollisuuden pitkäikäisin vapaaehtoinen kestävää kehitystä tukeva ohjelma. Suomessa se on lähes 25 vuoden ajan ohjannut kemianteollisuuden omaehtoista kehitystyötä.  

Responsible Care kattaa kaikki yritysten kestävään toimintaan liittyvät osa-alueet. Keskeisiä teemoja ovat luonnonvarojen kestävä käyttö, tuotannon ja tuotteiden kestävyys ja turvallisuus, hyvinvoiva työyhteisö sekä avoin vuorovaikutus ja yhteistyö.

Vastuullisuustyön tuloksia raportoidaan indikaattoreilla, jotka kattavat kemianteollisuuden koko toimintakentän. Ohjelman kahdenkymmenen vuoden taipaleen aikana on saavutettu merkittäviä tuloksia tuotannon päästöjen vähentämisessä. Alan turvallisuustaso on ratkaisevasti parantunut, ja tuotannon energia- ja materiaalitehokkuus ovat kehittyneet hyvään suuntaan.

Responsible Care -ohjelma laajenee uusille kemainteollisuuden toimialoille ja erilaisiin yrityksiin. Se tukee vahvasti yritysten vastuullisuustyötä.  

Vapaaehtoiseen Responsible Care -ohjelmaan on sitoutunut 95 yritystä, jotka edustavat noin 80 % kemianteollisuuden tuotannosta ja noin 60 % henkilöstöstä Suomessa. 

Kemianteollisuus ry koordinoi ohjelman toteutusta. Ohjelmasta vastaa vanhempi asiantuntija Merja Vuori, puh. 040 730 1932. TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry ovat mukana ohjelman seurannassa ja kehittämisessä.

Viimeksi päivitetty: 26.04.2016 12:29